Dolar32.2520 TL
Euro34.9894 TL
Sterlin40.8834 TL
Aydın 32.5 °C
Açık

Tarihi zirvede neler konuşuldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Görüşme 1 saat 35 dakika sürdü. Peki tarihi zirvede neler konuşuldu?

  • 0
  • 21
Tarihi zirvede neler konuşuldu?
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Görüşme 1 saat 35 dakika sürdü. CHP lideri Özel saat 17.40'ta AK Parti Genel Merkezi'nden ayrıldı.
Habertürk'ün haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özel'in buluşmasının ardından AK Parti ve CHP kaynakları görüşmenin olumlu havada geçtiğini belirtti. Aynı kaynaklar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa düzenlemesi için CHP Lideri Özel'den destek talebinde bulunduğunun altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uygun zamanda iadeiziyarette bulunacağı kaydedildi.

CHP Genel Başkanı Özel, 28 Şubat davasında hüküm giyen mahkumlara ilişkin talebini ilettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise değerlendirilelim dediği öğrenildi. Özel'in Gezi davası yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan Avukat Şerafettin Can Atalay ve Osman Kavala konusunu ilettiği öğrenildi. Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mülakatların kaldırılması yönünde talepte bulunduğu ifade edildi. Özel'in ayrıca emekli maaşlarında düzenleme yapılması başta olmak üzere Deprem Bakanlığı kurulması gerektiğini anlattı.

Erdoğan ayrıca seçim başarısından dolayı CHP Genel Başkanı Özel’i tebrik ederek, "Sizin başkanlığınızda ivmelenen bir süreç var" dediği belirtildi.
Görüşmede yeni anayasa, ekonomi, çalışma hayatı ile Gazze'de yaşananların ele alınması bekleniyordu.

ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A HEDİYE

CHP kaynaklarından alınan bilgilere göre Özel, Erdoğan'a Paşabahçe'nin "Gururla" serisinden "Cumhuriyet Ateşi" isimli objeyi hediye etti.

"Cumhuriyet Ateşi", Mustafa Kemal Atatürk'ün genç Cumhuriyet’in Avrupa’ya gönderdiği öğrencilerden Sadi Irmak'a hitaben söylediği “Sizi birer kıvılcım olarak gönderiyoruz, gür alevler halinde geri dönmelisiniz” sözünden ilhamla oluşturulmuş bir eser olarak biliniyor.

Özel, ayrıca yanında Manisa’daki Uluslararası Mesir Macunu Festivali’nden getirdiği mesir macunu hediye etti.

ÇELİK: SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ İADEİZİYARETTE BULUNACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabulüne ilişkin açıklamada bulundu.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in ziyaretinden memnuniyet duymuşlardır. Olumlu bir havada geçmiştir ziyaret. Sayın Cumhurbaşkanımız, diyaloğun devam etmesi gerektiğini belirtmişlerdir. Kendi takvimlerine uygun bir zamanda iadeiziyaret gerçekleştireceklerdir." ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Resmi Gazete’de yayınlandı; işte atama ve görevden alma kararları!

İYİ Parti heyetinden Başkan Ömer Günel'e tebrik ziyareti

Kuşadası mahalle muhtarlarından Başkan Ömer Günel'e ziyaret

Başkan Ömer Günel'in avukatından açıklama

KUGİAD Başkan Ömer Günel’i makamında ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özel, Zübeyde Hanım’ın anıt mezarını ziyaret etti

Whatsapp İhbar Hattı