Dolar32.2520 TL
Euro34.9894 TL
Sterlin40.8834 TL
Aydın 32.3 °C
Açık

Kuşadası CHP Gençlik Kolları’ndan 1 Mayıs protestosu!

Kuşadası’nda düzenlenen 1 Mayıs etkinlikleri kapsamında CHP Kuşadası Gençlik Kolları, hazırladıkları çivili maskelerle anlamlı bir protesto gerçekleştirdi.

  • 0
  • 30
Kuşadası CHP Gençlik Kolları’ndan 1 Mayıs protestosu!
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:

Kuşadası'nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bu yıl da İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda kutlandı. Coşkulu geçen kutlamalarda Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası Gençlik Kolları, hazırladıkları maskeler ve dövizlerle günün anlam ve önemine dikkat çekti.

“KIRMIZI MASKELER, BİZİM ORTAK SESİMİZ VE MÜCADELEMİZİN SEMBOLÜ”

Cumhuriyet Halk Partisi hazırladıkları çivili maskelerin manifestosunu şu şekilde açıkladı,” 1 Mayıs, işçi sınıfının tarih boyunca verdiği mücadeleleri, kazanımları ve fedakarlıkları hatırladığımız, dayanışma ve birlik günüdür. Gelin bu yıl, 1 Mayıs'ı kırmızı maskeler altında bir araya gelerek kutlayalım.

Kırmızı maskeler, bizim ortak sesimiz ve mücadelemizin sembolü olacak. Onlar, işçilerin hakları için verilen mücadelenin ve dayanışmanın somut bir ifadesidir. Ancak bu maskeler aynı zamanda, geleceğe dair umudu, direnişi ve değişimi de temsil ediyor. Maskelerimizin kırmızısı işçi sınıfının mücadelesini, tarih boyunca dökülen kanları ve kazanımlar için verilen bedelleri simgeliyor. Maskelerimiz, bizim iş hayatında zorunlu olarak takmaya mahkum edildiğimiz sembolik birer zırh gibi ve her gün, sömürülen ve görünmez kılınan emeğimizi temsil ediyor. Maskelerimizin üzerindeki çiviler üzerimize çakılan her baskıyı, her haksızlığı ve her adaletsizliği temsil ediyor. Çiviler sadece işçilere uygulanan zulmü temsil etmekle kalmıyor aynı zamanda işçi sınıfının bu zulme karşı direnişini de simgeliyor. Fakat bu çiviler, bizi yıldırmaz; aksine, mücadelemizi daha da güçlendirir.

Ancak şimdi Maskelerimizin altında bir fikir var. Bu maskelerin altında mutlu bir gelecek var. Ve bu fikir özgürlüğün ve adaletin ışığını taşıyor. Fikirlerimizin gücüne inanalım ve bu güç ile yeni bir dünya inşa etmek için sonuna kadar mücadele edelim.

Sizleri, 1 Mayıs'ta kırmızı maskeler altında bir araya gelmeye ve işçi sınıfının mücadelesine katılmaya davet ediyorum.”

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Resmi Gazete’de yayınlandı; işte atama ve görevden alma kararları!

İYİ Parti heyetinden Başkan Ömer Günel'e tebrik ziyareti

Kuşadası mahalle muhtarlarından Başkan Ömer Günel'e ziyaret

Başkan Ömer Günel'in avukatından açıklama

KUGİAD Başkan Ömer Günel’i makamında ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özel, Zübeyde Hanım’ın anıt mezarını ziyaret etti

Whatsapp İhbar Hattı