Dolar34.2404 TL
Euro37.1539 TL
Sterlin44.6664 TL
Aydın 24.6 °C
Açık

İsrail'in Gazze saldırılarında ölenlerin sayısı artıyor

İsrail, abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını 9. gününde sabahın erken saatlerinden itibaren sürdürürken, İsrail'in "kapsamlı" bir kara operasyonu endişeyle bekleniyor.

  • 0
  • 77
İsrail'in Gazze saldırılarında ölenlerin sayısı artıyor
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:

İsrail Cumartesi akşamı yaptığı açıklamada, Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırısının ardından Gazze’ye yönelik beklenen geniş çaplı kara harekâtı öncesinde askeri güçlerinin “çok çeşitli operasyonel saldırı planlarını” uygulamaya hazırlandığını bildirdi.
İsrail Savunma Kuvvetleri, askerlerinin “ülke genelinde” konuşlandırıldığını ve “önemli kara operasyonlarına vurgu yaparak savaşın sonraki aşamaları için operasyonel hazırlığı” artırdıklarını söyledi.
İsrail ordusu, Hamas militanlarının ülke tarihindeki en kötü saldırılardan biriyle İsrail’in güneyini vurmasından bir hafta sonra Gazze’de “önemli kara operasyonları” için hazırlık yaptığını söyledi.
İsrail Savunma Kuvvetleri Cumartesi günü yaptığı açıklamada, savaşın bir sonraki aşamasının koordineli bir kara, deniz ve hava saldırısını içerebileceğini söyledi.
İsrail güçleri Hamas’ın geçen hafta başlattığı yıkıcı saldırıdan bu yana Gazze’yi bombalıyor.
Son günlerde, İsrail’in 1.1 milyon sivile -Gazze nüfusunun neredeyse yarısı- Gazze Şehri de dahil olmak üzere yoğun nüfuslu yerleşim bölgesinin kuzey kesimini terk etmelerini emretmesinin ardından yüz binlerce Filistinli evlerini terk etti.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Lezzet Durağı Kuşadası: Festival, Şehre Hayat Verdi

KUŞADASI SOKAK FESTİVALİ COŞKUSU ULUSLARARASI ARENAYA TAŞINDI

Teknoloji ve Dijital Dünya’nın uzmanları bir araya geliyor

Kuşadası, Akdeniz Lezzetlerinin Kalbi Oldu! Unutulmaz Bir Festivale Ev Sahipliği Yaptı

Senforock, Klasik ve Rock'ı Bir Araya Getirerek Büyüledi

DÜNYA ŞEFLER BİRLİĞİ KUŞADASI SOKAK FESTİVALİNİN BAŞARISINI ONAYLADI

Whatsapp İhbar Hattı